Espresso bonen
Er zijn vele fabeltjes die gaan over de Espresso bonen. Ze zouden alleen groeien op speciale eilanden of besproeid worden met speciale ingrediënten om zodoende de unieke smaak te creëren. Laten wij van EspressoMachinesOnline.nl u bij deze helpen, de smaak wordt heel anders gecreëerd.
De verschillen in de bonen
De 'gewone' koffieboon en de espressoboon zijn precies hetzelfde, echter zit er in verschil in het productieproces. De espressoboon wordt langer gebrand dan de gewone koffieboon. Dit kunt u al meteen zien aan de kleur, de espressoboon is namelijk een paar tinten donkerder. Vervolgens wordt de espressoboon langer gemaald dan de 'gewone' koffieboon. Het resultaat is dat typerende goudbruine schuimlaagje op uw espressokoffie. Deze wordt gecreëerd doordat de espressokoffie met hoge druk door erg heet water geperst wordt. De optimale temperatuur van dit water is tussen de 88 en 95 graden.
Ga voor een aanvulling op uw koffie
U kunt zelf de kwaliteit van uw Espressokoffie gemakkelijk testen. Wanneer u suiker gebruikt zou de suiker bij een goede espressokoffie op het schuim blijven 'drijven'. Wanneer u zelf graag optimaal van uw 'echte' espresso wilt genieten geven wij u graag enkele tips en tops.
- Geen slagroom!
- Volle melk met een vetgehalte van 35%
- Naast cacaopoeder kun je ook kaneel gebruiken (dit is echter zeer smaak gevoelig)
- Experimenteer met vanille
Alvast heel veel plezier met uw heerlijke 'bakkie troost'!
(Bron: Koffie Unie - koffie importeur en groothandel)
Artikelen
Soorten Koffiebonen
Er zijn een groot aantal verschillende soorten koffiebonen waaruit je jouw keuze kunt maken als je koffie gaat zetten. En dit geldt ook voor de espresso bonen, ontdek het aanbod van diverse espressobonen.
Espresso en arabica
De bekendste koffiebonen zijn de espresso en arabica bonen. Deze bonen worden vooral verbouwd i